10 Aug. 2023

Gastvrouw/gastheer voor de opvang van vluchtelingen gemeente Pijnacker-Nootdorp die de Oekraïens/Russische taal machtig is (32-40 uur per week)

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar gastvrouwen of gastheren die op de opvanglocatie voor vluchtelingen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp het aanspreekpunt zijn voor bewoners en het dagelijks reilen en zeilen met hen organiseren. Een diploma is niet nodig, wel kennis van de Oekraïense of Russische taal evenals hart voor de omstandigheden van bewonersgroep. Wij verzorgen de opvang en begeleiding van alle bewoners op de opvanglocatie in Pijnacker-Nootdorp. Je werkt in een klein team samen met andere gastvrouwen/gastheren en zorgprofessionals en werkt op 1 locatie. Invulling van de opdracht door zzp’ers geniet de voorkeur.

Omschrijving functie

Voor de bewoners ben je het aanspreekpunt voor tal van vragen. Of het nu gaat om de vraag hoe ze een buskaartje kunnen kopen, tot klachten over kapotte huisraad, het gedrag van medebewoners of het samen opstellen van het maaltijdenrooster. Je motiveert bewoners om mee te denken over oplossingen en durft hen ook aan te spreken als er niet aan afspraken wordt gehouden. Als je er niet uit komt, kun je altijd een beroep doen op een van de andere gastvrouwen/-heren of de opdrachtgever. Doordat jij de taal van de bewoners spreekt verlaag je de drempel voor bewoners en wordt de communicatie eenvoudiger. Het rooster loopt 7 dagen van de week door en je werkt in vroege of late dienst (7:00-15:00 uur, 15:00-23:00).

Verantwoordelijkheden binnen de functie

* het beschikbaar zijn voor bewoners voor het beantwoorden van hun vragen

* het signaleren van mogelijk problemen in het locatiegebouw of tussen bewoners

* het organiseren van maaltijdverzorging en schoonmaak (door bewoners)

Wie ben jij?

Jij bent de Oekraïense, of Russische taal machtig en bent hulpvaardig en een organisatietalent. Je maakt makkelijk contact en weet ook bewoners te motiveren en aan te spreken. Door je communicatieve vaardigheden ben jij in staat om samen met bewoners te komen tot oplossingen die de leefbaarheid en veiligheid op de opvanglocatie ten goede komen. Je bent oplossingsgericht en werkt graag samen.

Wie zijn wij?

Wij zijn een zorgbureau dat met inzet van tijdelijke medewerkers voor gemeenten de opvang op vluchtelingenlocaties in de regio Den Haag verzorgt. Door onze ervaring van het afgelopen 1,5 jaar hebben wij een goed beeld van de behoeften van en benodigde begeleiding voor de

Wat vragen wij van jou?

* je bent naast Nederlands, ook de Oekraïense of Russische taal machtig

* je hebt affiniteit met de omstandigheden van de bewoners op de vluchtelingenopvang

* je beschikt over communicatieve vaardigheden

* je bent bereid tot werken in het dagelijkse 16-uurs rooster

Wat bieden wij jou?

* een zelfstandige afwisselende functie binnen een klein team

* een tijdelijke overeenkomst voor de duur van de opvang. Invulling op basis van zzp-schap (€ 30,-- bruto per uur) behoort tot de mogelijkheden.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact ons op via telefoonnummer 038-455 13 16, bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur of stuur een e-mail naar info@interimzorg.nl Wij vertellen je graag meer over deze functie en onze organisatie.

Kroek & Partners Interimzorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.